La ned grunnsteinen til LonaParken

Ordfører Trude Drevland la ned grunnsteinen til det som skal bli Norges første svanemerkede leilighetsprosjekt i Åsane i Bergen.

Hele 4 600 produkter i Norge er svanemerket og nå inntar Svanen også vestlandsbyen. Mandag la ordfører Trude Drevland ned grunnsteinen til LonaParken, landets første svanemerkede leilighetsprosjekt.

Under selve nedsettingen av grunnsteinen ble ordføreren assistert av Gunn-Helen Øye fra stiftelsen Miljømerking og Peter Svensson fra NCC. Til stede ved den høytidelige nedleggelsen var også boligkjøpere og representanter fra Link Arkitektur, Sweco og NCC. Selve grunnsteinen er laget av Oppdal Skifer.

Grunnarbeidene på LonaParken har pågått en stund og oppstart pågår i disse dager. Med grunnsteinen på plass kan byggingen starte og de første beboerne kan etter planen flytte inn i 3. kvartal 2016.

- Fremtidens boligkjøpere er helhetstenkende, og de vil gjerne gjøre et smart kjøp både i forhold til miljøet, helsen og samfunnet. Mange tror kanskje at ved å velge kvalitet i både byggeprosess og materialvalg vil prisen på boligen skrus opp. Slik er det ikke. LonaParken er absolutt konkurransedyktige på pris. Vår visjon er at området skal være en grønn og avslappende oase midt i Åsane - for folk flest, sier Peter Svensson, fungerende leder i NCC Bolig.

- Hvordan vi bor er et av de viktigste miljøvalgene vi gjør. Det er stor miljøgevinst å hente både når det gjelder selve byggeprosessen, alle materialene som blir brukt og hvor energieffektiv boligen er. Svenskene har lenge kunnet velge svanemerkede boliger. Det gleder meg at norske boligkjøpere endelig kan gjøre det samme, sier Anita Winsnes, direktør i Miljømerking.

LonaParken bygges på en 40 mål stor tomt, og er planlagt utviklet over 7 salgs- og byggetrinn. Når prosjektet står ferdig vil parken huse ca. 550 nye husstander bestående av leiligheter. Arkitekturen er helhetlig og moderne med et godt bomiljø for store og små. Gjennom LonaParken renner i dag Ulsetlona som etter planen skal opparbeides som en del av områdets fremtidige felles parkområde. LonaParken #1A, som er første byggetrinn, består av til sammen 53 svanemerkede leiligheter.

Kontaktinfo:
Prosjektleder Andreas Hovden, NCC Bolig AS, tlf. 926 91 837
Prosjektleder Arne Johan Solesvik, NCC Bolig AS, tlf. 950 91 418
Kommunikasjonsansvarlig Tove Borchgrevink, NCC Bolig AS, tlf. 918 39 852

NCC i Norge består av forretningsområdene NCC Construction, NCC Property Development, NCC Roads og NCC Bolig. I 2013 hadde NCC i Norge en omsetning på ca. 9,2 milliarder kroner og rundt 2 400 ansatte.  NCC Bolig inngår i forretningsområdet NCC Housing. NCC Housing utvikler og selger boliger på utvalgte markeder i Norden, Tyskland, Baltikum og St. Petersburg.