NCC fortsetter utbyggingen på Valle i Oslo

NCC har inngått kontrakt med Union Eiendomskapital, på vegne av fondet UREF II Holding, om bygging av Valle Vision. Kontorbygget skal sertifiseres til BREEAM Excellent og blir på totalt 22.300 kvadratmeter. Valle Vision blir tredje byggetrinn på Valle, hvor NCC tidligere har gjennomført byggetrinn 1 og 2. Kontraktsverdien er på MNOK 511.

-Etter tilbudsutsendelse blant tre ulike entreprenører er det meget gledelig å se at NCC Building svarte godt på oppgaven, viste entusiasme samt utøvde profesjonalitet i alle ledd hva gjelder pris, kvalitet og trygghet for leveransen. Vi som byggherre gleder oss til byggestart og videre samarbeid for å realisere et flott byggeprosjekt, sier Lars-Erik Wogsted i Union.

Valle Vision vil bestå av 14 etasjer samt 2 underetasjer med blant annet garasjekjeller. Kontorlokalene blir moderne med åpent landskap og et funksjonelt og pent uttrykk i alle fellesarealer. I første etasje etableres det en restaurant og i andre etasje blir det møteromsenter. Planlagt oppstart er 3. kvartal 2021 med ferdigstillelse 3. kvartal 2023.

-Det er svært gledelig at vi har gitt Union det konkurransemessig beste tilbudet for bygging av Valle Vision. Etter å ha gjennomført to svært moderne og banebrytende kontorbygg i trinn 1 og 2 har vi på plass en svært profesjonell og optimalisert prosjektorganisasjon. Nå ser vi frem til fortsettelsen, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Byggetrinn 1 og 2, Valle Wood og Valle View, ble gjennomført med NCC Property Development som byggherre. Disse to prosjektene samt byggetrinn 3 og 4 ble solgt til Union Eiendomskapital i 2019. Valle View ble ferdigstilt i andre kvartal i år.

Uttrykket i Valle Vision står i stil med de to andre byggene og flere av NCCs samarbeidspartnere og leverandører blir med videre også i dette byggetrinnet. VDC gjennom NCC Prosjektstudio har vært en sterk suksessfaktor på tidligere byggetrinn, og vil være sentralt i det videre arbeidet med Valle Vision.

- Vi gleder oss til å ta med oss den digitale erfaringen fra de siste prosjektene inn i NCC Prosjektstudio, og dra nytte av dette i gjennomføringen av Valle Vision. Vi legger opp til en god og effektiv prosjekteringsprosess gjennom aktiv bruk av ICE, tydelig målstyring og involverende planlegging i prosjektet, sier Markus Stellander, Head of Department Stor-Oslo, NCC Building.

Prosjektet gjennomføres i en totalentreprise. Kontrakten ordreregistreres i forretningsområdet NCC Building Nordics i 3. kvartal i år.

-

Illustrasjoner: Goldbox.
Bildetekst: Signerte Valle Vision: Lars-Erik Wogsted, Union og Roger Nygård, NCC.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Markus Stellander, Head of Department Stor-Oslo, NCC Building. t. 975 96 293
Tor Heimdahl, media manager, NCC i Norge. t. 951 30 693, e. tor.heimdahl@ncc.no

Om NCC. NCC er et av de ledende bygg- og anleggsselskapene i Norden. Med utgangspunkt i vår ekspertise i å håndtere og lede kompleksiteten i byggeprosesser skaper NCC den positive påvirkningen byggeprosjekter har for kunder og samfunnet. Vår virksomhet inkluderer utvikling av forretningsbygg, gjennomføring av bygg- og infrastrukturprosjekter, asfalt og produksjon av pukk og grus. I 2020 omsatte NCC for ca NOK 55 mrd og hadde 14.500 ansatte. NCCs aksjer er notert på Nasdaq Stockholm.