Barn bygger for eldre og humler i Asker

I dag starter Barnas Byggeskole i Asker, og i løpet av tre travle og lærerike dager skal nærmere 20 barn bygge terrasseplatting til beboerne på Solgården sykehjem, og humlekasser – til eget nabolags pollinerende venner.

– Dette er tredje året på rad vi arrangerer Barnas Byggeskole i Asker, og det er like morsomt og inspirerende hver gang. Det sier distriktssjef Gunnar Ulvestad i NCC Construction Norway, som i år ønsker velkommen til barn fra Jansløkka SFO, Solgården barnehage og egne ansattes barn.

Kompetanseheving om bærekraftig hos barn

I løpet av de tre dagene vil barn få ta del i to viktige samfunnsoppgaver, skape økt trivsel hos eldre og gjøre det enklere for humledronningene å finne egnede bol. Byggingen av humlebol vil gi barna økt kunnskap om hvordan vi mennesker gjennom vår aktivitet kan og må legge til rette for humlebestanden og andre innsekter.

Vi har byggestart 11. august og allerede to dager senere skal 20 nye boliger stå ferdig. Og i løpet av helgen regner jeg med at humlebolene er utplassert og innflyttingsklare. Uten å være til sjenanse for barnas naboer, vel å merke, sier Ulvestad.

Ordføreren skal inspisere byggeplassen

På torsdag klokken 11.00 får Barnas Byggeskole i Asker besøk av Askers ordfører Lene Conradi. Da overrekkes terrasseplattingen barna har vært med å lage til Solgården sykehjem.

Vi setter stor pris på at politikere engasjerer seg i vårt arbeid med å rekruttere fagarbeidere og ingeniører til vår bransje og gleder oss til å høre hennes vurdering av humlekassene og terrassen. Gjennom Barnas Byggeskole får barna innblikk i en spennende bransje med mange muligheter, sier Ulvestad.

Totalt arrangeres Barnas Byggeskole i Norge i år for ca. 70 barn i alderen 5 til 12 år. Byggeskolen foregår i uke 33. fra 10. til 14. august i Oslo og fra 11. til 13. august i Asker. Henholdsvis ca. 50 og 20 barn deltar på de to byggeskolene.

www.ncc.no/byggeskole

Kontaktinformasjon
Kommunikasjonssjef Terje Stachnik Hansen, NCC Construction, telefon + 47 992 16 785

Om NCC. Vår visjon er å fornye vår bransje og tilby de beste bærekraftige løsningene. NCC er ett av Nord-Europas ledende selskaper innen bygg, eiendomsutvikling og infrastruktur, med en omsetning på NOK 52 mrd og 18 000 ansatte i 2014. NCC er børsnotert på Nasdaq Stockholm.