NCC og Bærum kommune signerte nye Rud svømmehall

NCC og Bærum kommune signerte i dag kontrakt om utvikling og bygging av Rud svømmehall i Bærum. Avtalen har en verdi på MNOK 300 eksklusive merverdiavgift og opsjoner. Svømmehallen åpnes for publikum sommeren 2021.

Svømmehallen på 6 144 kvm integreres med Bærums Idrettspark (BIP) og får trenings- og opplæringsbasseng på 50x25 meter og 12,5x9,5 meter – begge med hev- og senkmuligheter.

- Svømmeanlegg er et spesialisert satsningsområde for oss i NCC. Vi er Nordens største entreprenør innen segmentet med egne utprøvde tekniske løsninger og arbeidsprosesser. Vårt interne spesialistteam har sammen med et kompetent eksternt rådgivningsmiljø, med Nuno Arkitektur i spissen, jobbet målrettet med å tilby et attraktivt anlegg for Bærum kommune, sier Olle Forsberg, svømmeanleggsansvarlig for NCC i Norge.

Tett samarbeid sikrer best resultat for Bærums innbyggere
NCC har lang erfaring og kompetanse innen utvikling og bygging av bade- og svømmeanlegg. NCC-ledede prosjekter som Røykenbadet i Røyken, pågående Manglerud Bad i Oslo, og nå nye Rud svømmeanlegg i Bærum er eksempler på prosjekter hvor byggherren får fordel av selskapets spesialisering på bade- og svømmeanlegg og NCCs nisjekompetanse innen samspill og tidlig fase.

- Tidlig involvering av samtlige prosjektdeltakere på tvers av disipliner, fag og roller er selve nøkkelen i arbeidet vårt. Vi har gått fra å være en tradisjonell entreprenør til å bli en entreprenør som er spesialisert på å utvikle prosjektene vi skal bygge sammen med kunde, brukere og samarbeidspartnere, sier Are Strøm, leder for NCC Building Norge.

Fremtidens bærekraftige svømmehall
Bærum kommune ønsker å gjøre svømmeanlegget på Rud til et av Norges mest klima- og energivennlige svømmeanlegg, og det blir Norges første BREEAM-sertifiserte svømmeanlegg. Dette innebærer blant annet 30 prosent lavere energiforbruk sammenlignet med tilsvarende bygg, passivhus-standard og en gjenvinningsgrad på overskuddsmaterialer på over 90 prosent. I tillegg skal byggeprosjektet følge NCCs eget kontrollregime kalt «Bærekraftig byggeplass».

Beskrivelse: Svømmeanlegg For-/detaljprosjekt: November 2018 – sommeren 2019 Byggetid: Sommeren 2019 – 1. kvartal 2021 Kunde: Bærum kommune Entrepriseform: Totalentreprise etter forhandling Størrelse: 6 144 kvadratmeter Kontraktsverdi: 300 millioner kroner, eksklusive mva. uten opsjoner Arkitekt: NUNO Arkitektur Bærekraftsambisjoner: BREEAM NOR Very Good (opsjon på Excellent), opsjon på fossilfri byggeplass, energiklasse A, fjernvarme, passivhusstandard, NCCs Bærekraftig byggeplass

Illustrasjon: Nuno Arkitektur AS

Bildetekst: Signerte Rud svømmehall-kontrakten: Ole Grønningsæter, prosjektansvarlig Bærum kommune Eiendom byggherre, ordfører Lisbeth Hammer Krog, Are Strøm, divisjonsleder NCC Building Norge, Christian Falkenaas, enhetssjef Bærum kommune Eiendom byggherre, og Gunnar Ulvestad, distriktssjef NCC Building.
FOTO: Bærum kommune.

Mediekontakt:

Tor Heimdahl, Kommunikasjonssjef, NCC i Norge +47 95130693 tor.heimdahl@ncc.no 

Christian Falkenaas, Enhetssjef byggherre, Bærum kommune. +47 977 52 723 christian.falkenaas@baerum.kommune.no

Tor Heimdahl, kommunikasjonssjef, NCC i Norge
t: +47 951 30 693 e: Tor.Heimdahl@ncc.no