NCC-lærling i betongfag til Yrkes-NM

NCC-lærlingen Stig Andreas Andreassen, betongarbeider på Hålogalandsbrua, har klart å kjempe seg til Yrkes-NM og skal forsvare NCCs ære i betongfaget. Mesterskapet holdes i Bergen fra 18-20. oktober.

Stig valgte betongfaget så han kunne slippe å jobbe på kontor. En sommerjobb hos NCC, med fysisk arbeid utendørs i et fag med store utviklingsmuligheter, ga mersmak. Nå kjemper han om pallplass i betongfaget på Yrkes-NM i Bergen 18.-20. oktober.

Stig Andreas Andreassen, 21 år

Fag: Betongfaget
Kommer fra: Narvik
Bedrift: NCC

Hvorfor valgte du ditt fag?
Entreprenøren NCC ga meg en mulighet til å prøve betongfaget gjennom en sommerjobb. Det var her jeg oppdaget at betongfaget var noe for meg. Jeg har helt siden jeg var liten likt å bygge ting og aktivt utfordre kreativiteten min. I tillegg likte jeg utfordringene og oppgavene NCC ga meg, derfor var det lett å velge når jeg ble spurt om lærlingeplass i selskapet.

Hva er det beste med faget ditt?
Det beste med betongfaget er å kunne være med å bygge store og små konstruksjoner som kommer til å stå i mange år ut i fremtiden. Det er kult å tenke på at de kanskje til og med står der lenge etter min tid.

Hvorfor skal andre velge det faget du har valgt?
Hvis du liker fysiske utfordringer og liker å bruke hodet, så er betongfaget noe du absolutt burde vurdere. I tillegg er det bra å få kommet seg ut på bygg- og anleggsplassen, så du faktisk kan få sett på hvordan det praktiske gjøres, slik at man får en bedre realitetsoppfatning når det teoretiske skal løses.

Hva er forventningene dine til egen innsats i Yrkes-NM?
Jeg drar til Yrkes-NM i Bergen med ikke annet en seier i tankene, her skal jeg yte mitt ytterste. Jeg er super-motivert over å kunne stå på pallen for faget mitt.

Hvordan forbereder du deg til mesterskapet?
Jeg forbereder meg til mesterskapet med en rolig helg med kjæresten min og lesning i betongfag boken. Med kjæresten i den ene armen og betongfagboken i den andre, med andre ord.

Fortell litt om deg selv, hvordan endte du opp i mesterskapet?
Jeg ble nominert til å delta i mesterskapet ved å blant annet vise punktlighet på jobb, arbeidsglede og høy poengsum på det meste av evalueringene gjennomført av mentoren og opplæringskontoret mitt.

Hva mener du selv om yrkesfag?
Uten yrkesfag ville det teknologiske samfunnet vi har i dag ikke eksistert. Uten praktisk arbeid hadde vi fremdeles vært i steinalderen.

Hva mener du Yrkes-NM gir deg faglig?
Å få lov å være med på Yrkes-NM gir meg en utrolig mulighet til videreutvikle faget mitt og øve til fagprøven min. Oppgaven vi får er tilnærmet en svenneprøve.

Om NCC. Vår visjon er å fornye vår bransje og tilby de beste bærekraftige løsningene. NCC er ett Nordens ledende selskaper innen bygg og anlegg, infrastruktur og eiendomsutvikling med en årlig omsetning, eksludert Bonava, på SEK 53 milliarder og over 16,000 ansatte i 2015. Konsernet opererer i hele Norden, med den største delen av virksomheten i Sverige. Les mer om oss på NCC.no (http://www.ncc.no/) og følg oss på Twitter (@NCCnorge (https://twitter.com/NCCnorge)), Linkedin (NCC Norge (https://www.linkedin.com/company/ncc)), Facebook (NCC i Norge (https://www.facebook.com/nccnorge/?fref=ts)), Instagram (@NCC_no (https://www.instagram.com/ncc_no/?hl=en)) og på bransjebloggen Beyond Construction (https://beyondconstruction.no/) for tilgang til de ferskeste nyhetene. NCC er børsnotert på NASDAQ Stockholm.