30 år som asfaltforsker i NCC Industry

Laboratoriesjef Mona Teigen mottok forrige uke medaljen for lang og tro tjeneste i NCC Industry. I 30 år har hun forsket på asfalt, så NCC kan legge Norges beste asfalt på veiene.

– Mona har et brennende engasjement for asfaltfaget, og vi i NCC er svært heldige som har hatt æren av å ha henne på vårt lag i alle disse årene. Hun er en dedikert og dyktig medarbeider, og uten å overdrive, er hun Norges flinkeste asfaltlabsjef, sa Joar Caspersen, direktør i NCC Industry under overrekkelsen av medaljen forrige uke.Mona Teigen er utdannet prosess- og kjemiingeniør fra Høyskolen i Porsgrunn. Hun startet i Nodest Industrier som sesongarbeider på laboratoriet deres, og gikk etter hvert over i en fast stilling. Nodest ble senere kjøpt opp av Rieber, som igjen ble kjøpt opp av NCC. I dag jobber Mona som laboratoriesjef, og har ansvaret for alle asfaltlaboratoriene til NCC, samt oppfølging og veiledning av NCCs laboranter.

– Jeg kunne ikke bedt om bedre jobb. Jeg har så utrolig mange dyktige kollegaer, og vi jobber i et så spennende miljø! Jeg er med i alt fra produksjon av asfalt, til utlegging, samt forskning på nye og      bedre typer. NCC er en flott arbeidsplass!

Sammen med Mona jobber også hennes to barn, der en har fagbrev og den andre jobber på sesong.

– Vi er en asfaltfamilie! Men du skal ikke tro det er ensformige asfaltsamtaler rundt middagsbordet av den grunn! Det er så mye spennende rundt asfalt, så det er nok å prate om, avslutter Mona Teigen.

Det kongelige selskap Norsk Vel tildeler medaljen for lang og tro tjeneste for å synliggjøre og hederlig innsats i arbeidslivet. Det er et synlig bevis på en innsats det står respekt av. Denne medaljen er blant de eldste medaljene som blir utgitt og som fortsatt er i bruk i Norge, og som produseres av Norsk Myntverk.

Tor Heimdahl, kommunikasjonssjef, NCC Norge AS
t: 951 30 693 e: Tor.Heimdahl@ncc.no 

Om NCC. Vår visjon er å fornye vår bransje og tilby de beste bærekraftige løsningene. NCC er ett Nordens ledende selskaper innen bygg og anlegg, infrastruktur og eiendomsutvikling med en årlig omsetning på SEK 55 milliarder og over 17.800 ansatte i 2017. Konsernet opererer i hele Norden, med den største delen av virksomheten i Sverige. Les mer om oss på NCC.no og følg oss på sosiale medier og på bransjebloggen Beyond Construction for tilgang til de ferskeste nyhetene. NCC er børsnotert på NASDAQ Stockholm.