NCC og Oslobygg KF skal utvikle Stovner bad sammen

Oslobygg KF og NCC har signert en samspillskontrakt for utviklingen av det nye badeanlegget på Stovner.

Utviklingen av Stovner bad er et samspillprosjekt hvor entreprenør, byggherre og prosjekteringsgruppe trekker inn hverandres kompetanser og erfaringer, for å ende opp med et sterkt utgangspunkt før byggestart.

-Vi starter nå opp en intensiv optimaliseringsprosess med NCC for sammen å skreddersy anlegget på best mulig måte før vi setter spaden i jorda. NCC har gode erfaringer med gjennomføring av badeanleggsprosjekter, og vi har høye forventninger til leveransene i prosjektet, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg.

-Vi er stolte over å få muligheten til å utvikle dette prosjektet i samarbeid med Oslobygg KF. NCC har lang erfaring med badeanlegg, noe som vil bli brukt godt inn i samspillsfasen slik at vi til slutt kan presentere et helhetlig og gjennomarbeidet konsept for kunden, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Stovner bad er en del av Oslo kommunes satsning i bydelen. Det planlegges blant annet et 25 meters basseng, varmtvannsbasseng, familiebasseng med stupefasiliteter og barnebasseng. Badet skal gi innbyggerne et helhetlig svømme- og badetilbud tilpasset publikum i alle aldre. Kommunen har også høye miljøambisjoner for prosjektet.

Samspillsoppstart i mai

Oppstarten på samspillsfasen blir i mai 2022 og vil vare ut året. NCC vil i denne perioden gå sammen med Oslobygg KF, arkitekter og prosjekteringsgruppe for å finne de beste løsningene, og utvikle et badeanlegg som holder høy standard og kommer Bydel Stovner til gode.

-NCC stiller med et meget kompetent team som nå skal gå sammen med kunde for å jobbe målrettet med å utviklingen av et nytt bad på Stovner. Vi skal bruke den kompetansen vi og våre prosjektpartnere sitter på flittig, sier avdelingsleder Markus Stellander

NCC utvikler badeanlegg i nært samarbeid med sine kunder i både Norge og Sverige, og har til enhver tid flere badeanlegg under bygging. NCCs konsept for badeanlegg sikrer gode og robuste løsninger for lang levetid og optimalisering av driftskostnadene.

Les mer om Stovner bad på Oslo kommunes nettsider her.

Illustrasjon: Dyrø og Moen Arkitekter/ Oslobygg KF

Markus Stellander

Distriktsleder Stor-Oslo, NCC Building Nordics

Tor Heimdahl

Manager, Media Relations Norway, NCC Group