Foto: Marita Åshammer

Bestått fagbrev i Asfaltfaget med vekt på laboratoriedrift

Espen Åshammer kan nå skilte med fagbrev i asfaltfaget, et etterlengtet kompetansebevis som vitner om god erfaring med laboratoriearbeid og bred asfaltkunnskap.

- Etter til sammen 15 år med arbeidserfaring på NCCs asfaltlaboratorium i Lier, har jeg endelig tatt fagbrevet. Jeg bestemte meg for dette i fjor, og har fått svært god hjelp og opplæring fra gode kollegaer i NCC. I tillegg har jeg også gått på kurs hos Veiteknisk Institutt, noe som var veldig lærerikt, sier Espen Åshammer.

Fagprøven var en tredelt eksamen, der første del var en teoretisk oppgave. Her skulle Åshammer løse en teoretisk asfalteringsjobb ved å bruke ulike metoder, hente informasjon i håndbøker og med stort fokus på helse, miljø og sikkerhet. Den andre delen var ute sammen med et asfaltleggelag i Tranby. Her måtte han vise til kunnskap om asfaltlegging, alt i fra asfaltutleggeren og valsing til liming. Den tredje og siste delen foregikk på Lierskogen asfaltverk. Her var det gjennomgang av hele asfaltprosessen, helt fra steinmaterialer i knuseverk til ferdig produksjon. Fagprøven ble bestått med karakter Meget god.

- Til dere andre som vurderer å ta fagprøven – Gjør det!, oppfordrer Åshammer.

Mona Teigen, sjef for NCCs asfaltlaboratorium, er selvfølgelig svært stolt over at nok en medarbeider har tatt fagprøven og oppfordrer ende flere til å gjøre det samme.

- Har du lang arbeidserfaring vil et fagbrev heve kompetansen din ytterligere. I NCC ønsker vi å legge til rette for at de som vil kan ta fagbrev. Vi har fadderordninger og dyktige kollegaer som hjelper hverandre med videre utvikling, avslutter Teigen.