I NCC kan du lære noe nytt hver dag

- Stol på deg selv i alle situasjoner, selv om det kan være vanskelig som ung og uerfaren, råder formann Morten Strand dem som er på vei ut i arbeidslivet.

Fortell om din rolle i NCC!

– Jeg jobber som formann og har lederansvar for betongproduksjon, endringsordre og diverse andre oppgaver.

Hva innebærer det konkret?

– Jeg jobber hovedsakelig som produksjonsleder for betongarbeid. Det innebærer at jeg er leder for forskalings-, armerings- og betongarbeidere. Jobben innebærer også oppfølging av underentreprenører og byggherre. Jeg har alltid full fokus på HMS (helse, miljø og sikkerhet) på byggeplassen, og sørger for at alle medarbeidere forstår og etterlever NCCs mål og verdier. Det er viktig for meg å gå foran som et godt eksempel, selv om det til tider kan være veldig hektisk...

Hvilke utfordringer møter du i jobben?

– Det kan være utfordringer i form av kvalitetsavvik, personalkonflikter eller høyt arbeidspress. Høyt arbeidspress er for min del positivt, men det er uansett viktig å balansere forholdet til familie og privatliv slik at arbeidet ikke blir altoppslukende.

Det mest utfordrende kan være å håndtere personalkonflikter som oppstår. Utenlands arbeidskraft og møtet mellom ulike kulturer kan også føre til utfordringer. Uansett er det viktig å være ærlig med seg selv, og ta utfordringene når de oppstår og ikke feie ting under teppet.

Hvorfor valgte du NCC?

– En venn som jobbet i firmaet anbefalte meg å søke i NCC. Han skrøt av godt arbeidsmiljø, og det er en av grunnene til at jeg nå har vært ansatt i bedriften i over 19 år.

Hva er det morsomste med jobben i NCC?

– Det morsomste med jobben er at jeg stadig treffer nye bekjentskaper og at ingen dager er helt like. Det er sjelden kjedelig å jobbe i NCC. Det er også gøy å kunne fortelle barna spennende historier om hva pappa har vært med på.

Hva gjør NCC til en spennende arbeidsgiver?

– NCC er en spennende arbeidsgiver fordi man får muligheten til å utvikle seg både faglig og personlig. Frihet under ansvar står sterkt i NCC, og det er rom for å feile så lenge man tar ansvar og lærdom av det. Det er også gode lønnsvilkår i NCC, og det er gode muligheter for å videreutvikle egen karriere internt.

Hvordan vil du beskrive NCC?

– NCC er et ledende selskap i vekst med gode, sunne verdier. Det er en stabil og trygg arbeidsplass, som ikke er redd for å gå nye veier med tanke på bærekraft og miljø.

Hvilke karriere- og utviklingsmuligheter finnes i NCC?

– Det er utallige muligheter i NCC, enten man vil ta en yrkesfaglig vei med lærlingtid/fagbrev eller bli funksjonær. Det er gode muligheter for karrierebygging internt gjennom NCC-skolen, og mange av våre armerings- og betongarbeidere har gått videre til å bli bas, formann eller anleggsleder. Har du påbegynt en ingeniørutdannelse kan det være verdigfult å skaffe seg praksis i NCC.

Hvilke råd har du til dem som er på vei ut i arbeidslivet?

– Stol samtidig på deg selv i alle situasjoner, selv om det kan være vanskelig som ung og uerfaren! Jeg tror det er viktig å innstille seg på at ikke alt kommer av seg selv, og at man ikke kan alt med en gang. Det er viktig å lytte til, og dra nytte av, andres erfaringer. Føler en seg usikker er det greit å vite at gode holdninger, vilje og positivitet blir verdsatt høyt av både arbeidsgiver og medarbeidere. Det er også viktig å innstille seg på at det stilles krav til deg av arbeidsgiver for at du skal motta lønn som fortjent.

Til slutt vil jeg ønske alle nye NCC-medarbeidere lykke til!