Hektiske og morsomme dager

- Det er et bra miljø, og vi har det morsomt på jobb. Her er det mer enn én klovn. Også er det hektisk. Til sammen blir det bra dager, forteller betongbas Trond Lindgjerdet.

Fortell om din rolle i NCC?

Som bas er jeg bindeleddet mellom planlegging og produksjon. Nå jobber jeg på prosjektet «Abels hus» i Trondheim, der er det min oppgave å tilrettelegge for den daglige produksjonen. Nå jobber vi med forskaling og armering.

Hvilke utfordringer møter du i jobben?

Som nå, når vi jobber under bakken, er det alltid utfordringer som må løses. Da er det umulig å planlegge ned til minste detalj før jobben skal utføres. Noen vurderinger og beslutninger må vi ta løpende. Da er det nyttig med erfaring.

Beskriv en mningsfull dag på jobb i NCC?

En bra dag er når vi har mye og gjøre, sammen med gode kolleger. Personlig synes jeg også det er svært meningsfylt når vi tar inn lærlinger. Vi legger stor vekt på oppfølging, målet er at alle som kommer til oss skal bli råbra. Det går jo på vår egen yrkesstolthet og ære, også. Min erfaring er at de lærlingene som kommer igjennom nåløyet til NCC får fast jobb, og arbeidslaget jobber for å få dem opp og frem.

Hva er med å gjøre NCC til en god arbeidsgiver?

Det er høyt fokus på sikkerhet. Det ligger mye positivt i det. Spesielt når det blir kultur for å ta vare på hverandre. Det er lov å si i fra om ting som ikke er som det skal være. Gjennom NCC Skolen er det også mulighet for å ta fagrelaterte kurs. Jeg tror jeg har tatt det som er mulig å ta.

Hvilket råd vil du gi unge som skal inn i arbeidslivet?

Tenkt deg om, og sett deg godt inn i hva du går til. Jeg har sett eksempler på unge mennesker som ikke har peiling på hva dette dreier seg om. Da er sannsynligheten stor for at valget er feil.

Hva tror du om NCCs framtid?'

Den tror jeg er god. Vi er konkurransedyktige, og det er mye kompetanse som må være på plass for å ta jobber som dette.