Bygger kunnskap på lærlingtreff

Kunnskap, trivsel og kjennskap sto i fokus da NCCs årlige lærlingtreff gikk av stabelen i Sandvika. Nærmere 80 lærlinger fra hele NCC og datterselskapene var med på to innholdsrike samlingsdager.

På programmet sto blant annet ekskursjon til to av NCCs prosjekter i nærheten; Bjørnegårdstunnelen som er en del av E16 ved Sandvika, samt det splitter nye asfaltanlegget på Ormsund. Lærlingene fikk med seg utdypende omvisninger på begge anlegg.

 Topp moderne asfaltanlegg på Ormsund

HMS-arbeid er et svært viktig satsingsområde i NCC og det ble naturlig nok oppmerksomhet rundt dette underveis i samlingen. Og selvsagt ble det også tid til sosialt samvær i tillegg til fag og kunnskap.

Blir kjent

-Lærlingtreffet et et kjempefint tiltak som gjør at vi blir kjent med andre lærlinger fra hele landet og knytter kontakter, sier Anja Hodneland Gjertsen som deltok for første gang.

Sammen med lærlingkollega Annette Skåltveit Aakre holdt hun foredrag for de andre lærlingene om deres fagområde betong da posten "Lærlingene forteller" sto på programmet. Ni fagområder med respektive lærlinger fortalte litt om hverdagen i sine jobber.

Jentetrio

Inspirasjon

Dag to var det også plass til en annen viktig post: Lærlingens time, der det var plass til alle mulige spørsmål som vedrører hverdagen som lærlinger. Regnklær i Bergen, fagbrev, pensjon, videre jobbutsikter og studiemuligheter ble diskutert.

-Vi har også fokus på at det skal være litt aktiviteter og nyttig hverdagsinspirasjon på lærlingtreffet, sier Elisabeth Gavin fra NCC-skolen, som arrangerte årets treff sammen med Kim Cassim, leder for NCC-skolen, og Even Hedland, lærlingansvarlig i NCC.

Trim og kosthold

Sandvika Challenge med massevis av ulike oppgaver på nettbrett skapte stor begeistring. Der skulle det både tas kreative bilder og svare på quizer, blant annet. Fra scenen fikk treningsinstruktør Hilde R. Nordstrand fra Arca alle i bevegelse med viktige oppvarmingsøvelser for å få muskler og ledd i gang før en krevende arbeidsdag, og Stamina ga viktige råd om kosthold og helse.

-En av evalueringene vi fikk på treffet var at en av lærlingene hadde fått med seg hvor viktig det er å spise frokost før arbeidsdagen begynner, og da har vi oppnådd en bra ting, kommenterer Elisabeth Gavin fornøyd.